Castell PVC & LVT vloeren Marar XL en Magic Loft XXL

07-05-2013

PVC-vloeren (ook wel vinylstroken of -tegels genoemd) zijn opgebouwd uit drie lagen: de rug, de bedrukte filmlaag en de toplaag. De rug of 'backing' geeft het product de benodigde stevigheid.

de backing
Doordat Castell altijd gebruik maakt van traceerbaar en kwalitatief hoogstaand materiaal is de levensduur optimaal. Tevens zal het product vrijwel geurneutraal zijn doordat er geen toevoegingen nodig zijn om instabiliteit van een inferieure grondstof teniet te doen.

de filmlaag
De filmlaag geeft uitstraling aan de vloer. Castell vloeren worden geleverd in verschillende hoogwaardige dessins. We maken gebruik van weinig herhalingen en een kwalitatief hoge printtechnologie om de vloer een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven.

de toplaag
De toplaag beschermt tegen slijtage. Alle Castell PVC vloeren zijn voorzien van een Poyurethaan (PU) toplaag, waardoor we minimaal 10 jaar, en op de projectvloeren zelfs 15 jaar, garantie durven geven.

Milieu
Zowel thuis als op het werk brengen we een groot deel van de dag door op de vloerbedekking. Daarom is het van belang dat de vloerbedekking gemaakt is van zo zuiver mogelijke grondstoffen. Onzuivere of gerecyclede grondstoffen geven niet alleen een instabiel product, maar bovendien is ook onduidelijk welke materialen en toevoegingen zijn gebruikt. Daarom werkt Castell alleen met de zuiverste PVC. Binnen deze hoogwaardige grondstof gebruiken we enkel de hoogste kwaliteit, de zogenaamde 'Klasse A+'.
Hierdoor mag Castell de Duitse Emissienorm AgBB voeren voor al haar producten! Om deze emissienorm te mogen voeren staan we geregistreerd en wordt het product en het productieproces regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk testbureau.
September 2012 heeft de EU besloten dat deze strenge Duitse norm opgenomen zal worden in de nieuwe CE norm voor vloerbedekkingen die vanaf januari 2014 in heel Europa zal gaan gelden. Castell PVC &LVT stroken zijn hierop nu dus al voorbereid.
Kortom, alle Castell LVT & PVC Stroken lopen op deze ontwikkelingen ver vooruit en staan garant voor de hoogste kwaliteit en duurzaamheid, ook op het gebied van binnenklimaat en luchtkwaliteit.

Magic Loft 0.55 XXL
Een hoogwaardige 0,55mm PVC vloer geschikt voor projectmatig gebruik. Deze vloeren zijn uitgevoerd met 'Register Embossing'. Deze methode zorgt voor een realistisch relief op de vloer, waardoor knoesten ook daadwerkelijk te voelen zijn. We bieden standaard 15 jaar garantie op een Magic Loft PVC vloer.
Afmeting: 142,24 x 22,68; Vellingkant aan de lange zijde.

Marar 0.30 XL
Marar vloeren van 0,30mm met 'Natur Embossing' zijn uitermate geschikt voor residentieel gebruik. Door de PU toplaag, die standaard op alle Castellvloeren wordt aangebracht, wordt extra bescherming geboden. Alle Marar vloeren zijn standaard voorzien van 10 jaar garantie.
Afmeting: 121,90 x 18,41